Ketunajokokeet

Ketunajokokeiden PM-kilpailun säännöt

1.  Järjestäjä on Lapin Kennelpiiri, joka voi antaa kilpailun järjestämisen jollekin jäsenseuralleen. Kokeeseen voi osallistua koira, joka on saavuttanut näyttelyssä vähintään laatuarvostelun HYVÄ (H) viisitoista (15) kuukautta täytettyään.

2.  Osallistujan on oltava Suomen Kennelliiton tai Lapin kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäsen. Piirinmestaruudesta saa kilpailla jokainen ilmoittautumishetkellä (viimeinen ilmoittautumispäivä) piirin alueessa vakinaisesti asuva koiran omistaja riippumatta hänen edustamansa yhdistyksen kotipaikasta. Koira voi kilpailla vuosittain vain yhden kennelpiirin mestaruudesta. 

3.  PM-kilpailu järjestetään enintään 1 – 3 viikkoa ennen Pohjanlohkoa. 

4.  Koe on samalla karsintakoe suomenajokoirien Pohjanlohkon valintakokeeseen.
Koiran on osallistuttava PM-kokeeseen päästäkseen Pohjanlohkoon. Jos PM-koetta koirien vähyyden tai jonkin luonnonolosuhteen vuoksi ei voida järjestää, pitää Lohkoon haluavan koiran olla ilmoittautunut PM-kokeeseen. Piirinmestaruuden saavuttaa korkeimman hyväksytyn palkintosijaan oikeuttavan pistemäärän saanut koira. Tasatuloksessa paremmat hakupisteet omaava koira on voittaja, jos vielä on tasatulos, ajopisteet ratkaisevat. 

5.  Piiri lahjoittaa mitalit kolmelle (3) parhaalle. Kiertopalkinnot ja mitalit jaetaan kokeen yhteydessä. 

6.  Näihin sääntöihin voi tehdä muutoksia Lapin Kennelpiirin hallitus ajavienkoirien jaoston esityksestä.

Lapin Kennelpiiri ry:n hallitus on hyväksynyt säännöt 9.12.2013.